2017 aasta beebid – fotograaf Pärnus – vastsündinu pildistamine

Tänaseks oleme küll juba pisut enam kui nädala viibinud aastas numbriga 2018, aga mul on veel kirjutamata jäänud pisike kokkuvõte möödunud aastast. 
Alustasin aastat pisikese tööst eemal olekuga, tagasi jõudes ootasid ees mõned kiired asjatoimetused ja nii olemegi juba tänases. 

Mis ma saan siis lõppenud aasta kohta öelda? “Tuhat ja tuline” oleks ehk selline sõnapaar, mis seda kõike enam iseloomustaks. Töö alaselt jäi seljataha üsnagi kiire ja tegus aeg, isiklikult aga oluliselt künklikum. Tõsi, see ilmselt mingil perioodil mõjutas pisut ka töiseid toimetusi, täna saan aga tagasi vaadates rahul olla, et välja rabelesin. 

Mul on suur rõõm, et kohtusin nii paljude uute ja vanade peredega! Ei ole mõtet varjatagi, et iga taaskohtumine tegi tohutult südamele sooja ja loodan väga, et nii mõnestki eelmise aasta esmakohtumisest kasvab välja midagi pikemat! Minu siirad tänud Teile kõigile, kes kaamera ette jõudsid!

Mõni aasta tagasi seadsin endale eesmärgi, et minu põhisuunaks saab vastsündinud beebide pildistamine. Eelmine aasta juba näitaski, et selle poole liigun. 
Tegin omale pisikesed arvutused, 45% sessioonidest oligi just neist kõige pisemaist!
See on ikka kirjeldamatult imeline töö! Tohutult liigutav on olla nende esimeste hetkede juures, nii palju rõõmu ja õnne, säravaid värskeid vanemaid, uhkeid vanemaks õeks/vennaks kasvanud lapsi, tõesti, see on nii äge!

Järgmisel kohal, nagu ka arvata oli – lapseootuse pildistamised: 26% Enamuse nende peredega kohtusimegi hiljem ka beebit pildistades, nii et need sessioonid jäävadki ilmselt käsikäes käima ja see meeldib mulle väga! Taaskord, õrnad, siirad, puhast rõõmu täis kohtumised! Olgu see siis esimese või mitmenda lapse ootus, midagi erilist on selles ajas alati ja saan olla vaid meeletult tänulik, et Teie jaoks need mälestused luua olen saanud!

Kolmas koht läks peresessioonidele: 15%. Suur osa neist peredest olid püsikliendid. Kes siis tulnud beebi esimese elu aasta hetki jäädvustama või traditsioone jätkamas suurema perega. Kuigi kalender oli tihe, siis mõned uued pered sain siiski ka vastu võtta, aga enamus siiski jah “vanad tuttavad”, sest beebisessioonide kõrvalt kalendrisse väga palju muuks aega ei jää. 

Viimased 14% täitus erinevate ametiportreede või muude projektide pildistamisega. 

Ehk siis aastasse mahtus kõike! Parasjagu kirju, aga valdavalt beebilõhnaline!

Nüüd on aeg aga vaadata alanud aastasse. Esimeste kuude sünnitähtaegade eelbroneeringud juba täituvad. Sel aastal püüan kindlasti hoolikamalt oma kalendrit jälgida, et selliseid ummikuid vältida, mis piltide ootamise aja liiga pikaks ajavad. Muidugi on väga kurb päringutele ära öelda, aga tuleb siiski mõistusega läheneda, kõike ei jõua, nii et kui kindel soov peale beebi sündi pildistama tulla, siis tasub eelbroneering kindlasti juba ootuse ajal teha. Kõige lihtsam on saata kiri läbi kontaktivormi: http://kliendid.lauratoomesoo.com/

Muidu aga, mingisuguseid tohutuid muutuseid ees ootamas ilmselt ei ole. Mul on suur rõõm teha seda, mida tõesti naudin, nii et jätkan oma teekonda. 
Eks muidugi tuleb suurelt unistada, ju ma seda pisut praktiseerin ka, laias plaanis aga püüan veel rohkem väikestest asjadest rõõmu tunda, elada hetkes ja olla tänulik kõige hea eest, mis minuni jõuab!

Lõpetuseks siis aga üks kollaaž eelmise aasta beebidest! Oi kui äge oli seda kokku panna!
Kohe aasta alguses tegin omale ühe kausta, kuhu siis igast sessioonist ühe pildi lisasin. Üle paari kuu ikka võtsin uuesti ette ja imetlesin neid tillukesi! Nüüd on siis kõik ritta sätitud: 

81 beebit, neist 2 paari kaksikuid, 45 poissi ja 36 tüdrukut! 

Ja kui palju vahvaid nimesid! Enamasti ju ikka on mingisugused populaarsed nimed, aga mina seda oma stuudios küll ei märka. Ikka ja alati imestan, et terve minu beebide pildistamise ajaloo jooksul on ülivähe korduvaid nimesid olnud. Eks ikka mõnikord, aga seda on vast napid 5%? 
Eelmise aasta beebide seas oli ka võibolla paar sama nimelist, aga tõesti, mõni üksik. Väga lahe igaljuhul!

Siinkohal lõpetangi selle kirjutise! Olen tõesti südamest tänulik kõikidele imelistele peredele, kes oma kullast kallima uue pereliikmega Pärnusse pildistama tulid ( kusjuures see aasta oli ikka väga palju kaugemalt tulijaid). Loodetavasti kohtume paljudega Teist tulevikus veelgi!
Ja eks siis paistab, mis aasta 2018 toob! Tuleb vaid avatud olla ja võimalusi otsida ja neid vastu võtta, sest kuidas selle magava kassiga oligi?

Aitäh Teile ja hulgaliselt kordaminekuid alanud aastaks!

This entry was posted in Beebipildid, Vastsündinud and tagged , , , , , , .

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.